Warrior Soul live στη Θεσσαλονίκη

Στις 23 Ιανουαρίου 2016 21:00
Κατηγορία: Live & Συναυλίες

Ένας αστικός μύθος λέει πως μετά από ένα solo performance art show, υπό το όνομα "Kory Clarke / Warrior Soul", ο mainman του θρυλικού 90's σχήματος στοιχημάτισε με έναν promoter από το Pyramid Club της Νέας Υόρκης, πως μέσα σε έξι μήνες θα είχε την καλύτερη rock μπάντα της πόλης. Εννιά μήνες αργότερα, οι Warrior Soul υπέγραψαν στην Geffen Records για την κυκλοφορία του θρυλικού ντεμπούτο τους "Last Decade Dead Century", συμβόλαιο αξίας ενός εκατομμυρίου δολαρίων.

Ο Kory Clarke αποτελεί από μόνος του μια εμβληματική φιγούρα της πολυμορφικής καλλιτεχνικά δεκαετίας των 90's, ενώ ακόμη και μέχρι σήμερα φροντίζει να κρατάει τον εαυτό του απασχολημένο με πολυάριθμα projects ποικίλων μουσικών αναζητήσεων και πάντα ιδιαίτερου καλλιτεχνικού ενδιαφέροντος. Έχοντας μεταξύ άλλων διατελέσει και τραγουδιστής των Dirty Rig, Space Age Playboys (με όνομα εμπνευσμένο από τον ομώνυμο δίσκο των Warrior Soul), ως και των Αμερικάνων doom metal legends Trouble αλλά και όντας "μπλεγμένος" μεταξύ άλλων με τα σχήματα των Mob Research και The Bones of Children μέσα στην τελευταία δεκαετία, ο ακούραστος Kory Clarke έχει εδώ και κάποιους μήνες βγει και πάλι στον δρόμο, ανασυντάσσοντας το σχήμα των Warrior Soul και αναπαράγοντας on stage παλιά και νεότερα τραγούδια από την πολυπρόσωπη μουσικά δισκογραφία του σχήματος.

Το acid punk όπως χαρακτηρίστηκε ο ήχος των Warrior Soul, βρίσκεται εκεί που τέμνονται το heavy metal, το rock'n'roll των Motorhead, η εναλλακτική διάθεση των 90's και το βρετανικό punk. Δίσκοι όπως τα "Drugs God and the New Republic", "Salutations from the Ghetto Nation" και "The Space Age Playboys", δύσκολα θα επαναληφθούν, γεγονός που επισφραγίζει η διαχρονικότητά τους, όπως και η αφοσίωση των φανατικών οπαδών του σχήματος, που αποτελούν πυρήνα όχι πολυάριθμο μα ιδιαίτερα σκληρό. Ο γεμάτος επαναστατική διάθεση, πολιτικός στίχος τους δε, δεν θα μπορούσε να είναι πιο ταιριαστός με το κλίμα της εποχής, γεγονός που δίνει ακόμη περισσότερο ενδιαφέρον σε αυτή την έλευση του σχήματος επί Ελληνικού εδάφους.

Το Σάββατο 23 Ιανουαρίου ο Kory Clarke και οι Πολεμικές Ψυχές θα βρίσκονται στο Eightball Live Stage της Θεσσαλονίκης, για μία μόνο εμφάνιση που θα κάνουμε καιρό να ξεχάσουμε. Να είστε όλοι εκεί.

Τη βραδιά θα ανοίξουν οι punk metallers Cemetery Dance που αυτόν τον καιρό πραγματοποιούν ζωντανές εμφανίσεις για την προώθηση του 10'' EP τους με τίτλο "No Saviour's Ground".

 

Facebook Event

Πόρτες: 20:30

ΤΙΜΕΣ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ:
Προπώληση: 12€
Ταμείο: 15€

ΣΗΜΕΙΑ ΠΡΟΠΩΛΗΣΗΣ:
The Nephilim Metal Music Store (Πατριάρχου Ιωακείμ 17, Θεσσαλονίκη, τηλ.: 694 53 66 526)
Musicland Records (Πλατεία Αριστοτέλους 5, Θεσσαλονίκη, τηλ.: 2310 264880)
Stereodisc (Αριστοτέλους 4, Θεσσαλονίκη, τηλ.: 231 026 2912)

ΠΡΟΩΘΗΣΗ ΚΑΙ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ: 3P Lab


Oι πληροφορίες των εκδηλώσεων που περιέχονται στην ατζέντα του evart.gr ενδέχεται να είναι ανακριβείς, ανολοκλήρωτες ή και ανεπίκαιρες. Κάνουμε κάθε προσπάθεια να παρέχουμε ακριβείς και επίκαιρες πληροφορίες, ωστόσο δε φέρουμε καμία ευθύνη για λάθη ή παραλείψεις στα περιεχόμενα της, ενώ σας προτρέπουμε να διασταυρώνετε τις πληροφορίες που επιθυμείτε με τους διοργανωτές ή τους χώρους των εκδηλώσεων.

Τα Cookies συμβάλλουν στην καλύτερη εμπειρία σας κατά την πλοήγηση στον ιστότοπο του evart.gr. Με την πλοήγησή σας αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης.