1000 mods @ resistance festival 2016 - day 1

Παρασκευή 24 Ιουνίου στην έναρξη του τριήμερου "Resistance Festival 2016" στο Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Ώρα 21:30, πλήθος κόσμου άρχισε να συγκεντρώνεται προκειμένου να παρακολουθήσει το live των The Big Nose Attack & 1000 Mods στο main stage του festival. Λίγη ώρα αργότερα, με την άνοδο των Big Nose Attack στη σκηνή, ο χώρος είχε πλέον γεμίσει μπόλικο κόσμο με το κέφι και την διασκέδαση να αγγίζει το αποκορύφωμα.

Τα αδέρφια από το Μπραχάμι κατάφεραν να κλέψουν για ακόμη μία φορά τις εντυπώσεις με τις φοβερές blues/rock ερμηνείες τους και την τρομερή σκηνική τους παρουσία που αποδεικνύει πόσο ολοκληρωμένοι μουσικοί και παθιασμένοι καλλιτέχνες είναι. Ακούσαμε τραγούδια από την δισκογραφία τους όπως "Bite to eat" από το Single “The Big Nose Attack - A Bite To Eat (American Burger II OST)”, "Mondey morning spagetti" (Album: The Big Nose Attack - Paint It Blue), "All By Myself" (Album: The Big Nose Attack S/T) και από τον τελευταίο δίσκο ονόματι "69"- που για όσους δεν γνωρίζετε, αυτό που νομίζετε είναι - κινηθήκαμε στους ρυθμούς της μπάντας με τα "Dirty Emma" & "Let the Love Shine". Εννοείται πως δεν θα έλειπε από το πρόγραμμα το "Foxy Lady" με τον Little Tonie να δίνει ρέστα στα τύμπανα και τον Boogie με την κιθάρα του να ξεσυνερίζεται την υπέρτατη ευχαρίστηση και απόλαυση την ώρα που το ερμήνευαν. Ο κόσμος εννοείται πως ήταν σε φοβερά πολύ καλό mood διασκεδάζοντας, τραγουδώντας, ενώ έδωσε τη βοήθεια του όταν του ζητήθηκε να συμμετάσχει σε κάποιο τραγούδι ακολουθώντας το ρυθμό από τα Drums χτυπώντας τα χέρια όλοι μαζί.

Ταξιδέψαμε με τους ρυθμούς των Big Nose Attack, διασκεδάσαμε αν και μας μπήκαν ιδέες στο μυαλό για πίτσες, σπαγγέτι, μπέργκερ και άλλα ωραία υγιεινά εδέσματα... Να επισημάνω πως μαζί με την έναρξη του "Resistance Festival" είναι και η αφετηρία της καλοκαιρινής περιοδείας της μπάντας στην Ελλάδα, για πληροφορίες μπορείτε να τους εντοπίσετε στα social media. Το μόνο μέρος που μην τους αναζητήσετε πότε είναι σε fast food για vegeterians...

 

the big nose attack @ resistance festival 2016 - day 1

 

Γύρω στις 11:45 ήρθε λοιπόν η ώρα που περίμεναν αρκετοί επισκέπτες με αγωνία και πολλές μπύρες να γράφει το κοντέρ. Δεν είναι άλλοι από τους 1000 mods... Μια μπάντα με ψυχεδελικό - stoner ρυθμό που τα τελευταία 7 χρόνια συζητιέται αρκετά στο χώρο του είδους και είναι άλλη μια απόδειξη πως τα Ελληνικά σχήματα καθώς και οι ακροατές μπορούν να πορευτούν και να σταθούν ισάξια στο είδος του ψυχεδελικό - stoner με αντίστοιχες μπάντες του εξωτερικού. Το στοιχείο τους είναι η έντονη δυναμική μουσική τους με την σκηνική τους παρουσία να επιβεβαιώνει πλήρως την αφοσίωση και το πάθος τους γι’ αυτό που κάνουν.

Ο κόσμος τους απόλαυσε για τα καλά καθώς δημιούργησαν ένα έντονο κλίμα με ζητωκραυγάσματα, χoρό και σπρώξιμο μέχρι τελικής πτώσεως! Το αλκοόλ καταναλώθηκε σε ποσότητες και το stage πήρε φωτιά όταν άρχισαν τα καπνογόνα να ανάβουν και να φτάνει η βράδια στο αποκορύφωμα της. Με τραγούδια από την δισκογραφία τους όπως το "Set you Free" (Album: Super Van Vacation) με το "She" (Album: Vultures) και άλλα πολλά έβαλαν τους θεατές σε ένα σούπερ τρελό ψυχεδελικό mood Καθώς και με την υπέρ κατανάλωση από τις πολλές μπύρες επικράτησε ένα πονγκο με τα κάγκελα κάτω από το stage να κρατιούνται όρθια με τα βίας. Βέβαια αυτό είναι ένα θέμα που ανέλαβαν οι security του φεστιβάλ και το προσωπικό της διοργάνωσης.

Περαιτέρω συστάσεις δε χρειάζονται για την μπάντα. Ακούς το όνομα 1000mods και σημαίνει φοβερή μουσική από αφοσιωμένους stoner-αδες που μπορούν να κάνουν ολόκληρο festival να κοπανιέται μέχρι τελικής πτώσεως! Το φεστιβάλ συνεχίζεται το Σάββατο και την Κυριακή με ωραίο μουσικό πρόγραμμα. Σας προτείνω μια βόλτα για μια μπύρα, σίγουρα δεν θα το μετανιώσετε!

 

Φωτογραφίες: Σοφοκλής Κιουρτζόγλου