"Λευκά Πανιά" | Παρασκευάς Θεοδωράκης

Παρασκευάς Θεοδωράκης - Λευκά Πανιά

Ο Παρασκευάς Θεοδωράκης, τον οποίο γνωρίσαμε ως μέλος του συγκροτήματος “On the Road”, παρουσιάζει την πρώτη του προσωπική δισκογραφική δουλειά. Το album «Λευκά Πανιά» περιλαμβάνει εννέα τραγούδια σε στίχους και μουσική του Παρασκευά. Πρόκειται για συνθέσεις πολύ ιδιαίτερες, μιας και ο καλλιτέχνης αντλεί τις επιρροές του αφ’ ενός μεν από τους παραδοσιακούς ήχους των τόπων καταγωγής του (Γρεβενά και Κρήτη) με ροκ και έντεχνες επιρροές, με ένα πλούσιο ηχητικό αποτέλεσμα και πολύ διαφορετικό απ’ ότι έχουμε συνηθίσει.

Περισσότερα...

"Μάντρας" | Περικλής Μπισκίνης

Περικλής Μπισκίνης - Μάντρας

Ένας καλλιτέχνης ανατρεπτικός και εκκεντρικός, με εντυπωσιακές μουσικές σπουδές και ενδιαφέρουσες συνεργασίες, παρουσιάζει την δεύτερη δισκογραφική δουλειά του, με τίτλο «Μάντρας»! Ο Περικλής Μπισκίνης ξεκίνησε τη συνεργασία του με την Final Touch, με το single «Αργά Δειλά», όπου σε συνεργασία με τον rapper Tiny Jackal, και σε χορευτικούς reggae ρυθμούς, καυτηριάζει με χιουμοριστικό τρόπο την μαζική κουλτούρα και την ρουτίνα της ζωής του σύγχρονου ανθρώπου μέσα από τα καλούπια που επιβάλλει η κοινωνία μας.

Περισσότερα...

"Πάραλος" | Κώστας Λεμονίδης

Κώστας Λεμονίδης - Πάραλος

Με μια διάθεση φυγής σε έναν ονειρικό κόσμο, ο Κώστας Λεμονίδης μας παρουσιάζει την τέταρτη προσωπική δισκογραφική του δουλειά, με τίτλο «Πάραλος». Όπως σημειώνει ο τραγουδοποιός «ο Πάραλος είναι ένα υπαρκτό μέρος, αλλά περισσότερο το αντιλαμβάνομαι σαν κάτι το φανταστικό, κάτι σαν την «Αλίκη στη Χώρα των Θαυμάτων» ή το «Stawberry Fields». Σαν τη σκέψη ασφαλείας ... ένα μέρος που σκέφτεσαι ότι πηγαίνεις και χαλαρώνεις...».

Περισσότερα...

"A Birth of Loss" | Whatever End

whatever end - a birth of loss

Είναι κοινό μυστικό πως –τηρουμένων των αναλογιών- ο βαρύς ήχος ζει μέρες δόξας στην Ελλάδα. Κάθε λογής doom, stoner, sludge, psychedelic και όχι μόνο μπάντες, κάνουν την εμφάνισή τους στο πάνθεον της εγχώριας σκηνής, προσθέτοντας με ποιοτικές κυκλοφορίες και ακόμη ποιοτικότερες ζωντανές εμφανίσεις, το δικό τους λιθαράκι στο rock και metal οικοδόμημα της πολυπαθούς, αλλά εσχάτως άκρως παραγωγικής μουσικά χώρας μας.

Περισσότερα...

"Shadow People" | Ant on Troubled Pine

ant on troubled pine - shadow people

Οι Ant on troubled pine έχουν αλλάξει αρκετά ανά τα έτη. Ενώ το όνομα παρέμεινε το ίδιο από την αρχή, το ταξίδι τους μέσα στο χρόνο έδωσε ένα κρίσιμο νόημα σε αυτό το όνομα. Ένα νόημα ισχυρότερο από ότι περίμενε ο καθένας. Το όνομα μιλάει για το ταξίδι του κάθε ανθρώπου. Σε ένα ταξίδι που γεμίζει απο τις εμπειρίες του.

Περισσότερα...

"Dreamscapes" | Πέτρος Χατζηγεωργίου

Πέτρος Χατζηγεωργίου - dreamscapes

Ο πιανίστας Πέτρος Χατζηγεωργίου πρόσφατα κυκλοφοόρησε το νέο του CD με τίτλο «Dreamscapes», το οποίο περιλαμβάνει έντεκα συνθέσεις του ιδίου για solo πιάνο, αντιμετωπίζοντας την κάθε μουσική σύνθεση ως μια συναισθηματική πραγματικότητα, μια εσωτερική αναζήτηση όπου η φαντασία, η πραγματικότητα και η επινόηση συνομιλούν, ανοίγοντας μπροστά μας έναν ελκυστικά άγνωστο κόσμο.

Περισσότερα...