Για το "ιταλικό θαύμα" που ακούει στο όνομα Lacuna Coil

Δεν είναι πολλά τα συγκροτήματα με γυναικεία φωνητικά που έχουν καταφέρει τις τελευταίες δύο δεκαετίες να αναρριχηθούν στο φάσμα της metal σκηνής με τόσο χαρακτηριστικό και επιτυχημένο τρόπο όπως οι Lacuna Coil. Τί είναι αυτό όμως που τους καθιστά τόσο ιδιαίτερους και τόσο επιδραστικούς στο παγκόσμιο μουσικό στερέωμα;

Περισσότερα...

Οι Dustbowl μας μιλούν για τους 10 Δίσκους που καθόρισαν τον ήχο τους

Οι Dustbowl είναι ένα συγκρότημα που δε γίνεται να μη γνωρίζεις αν έχεις έστω και μικρή εξοικείωση με την ελληνική πλην αγγλόφωνη ανεξάρτητη σκηνή. Ιδίως αν είχες τη χαρά να ακούσεις το βινύλιο με τίτλο "The Great Fandango" που κυκλοφόρησαν πέρυσι (2016), σίγουρα έχουν αφήσει το στίγμα τους μέσα σου. Η αύρα του ξεχασμένου αμερικανικού country τοπίου που αποπνέουν με ροκ διαθέσεις, είναι μόνο ένας από τους λόγους που τους λατρεύουμε και τους παρακολουθούμε για χρόνια.

Περισσότερα...

Οι 20 καλύτεροι Rock δίσκοι του 2016, όπως τους αναδείξατε στην ψηφοφορία του EvArt.gr

Δύο βδομάδες και πάνω από 6.500 ψήφους μετά, είμαστε στην ευχάριστη θέση να δημοσιεύσουμε τα αποτελέσματα της ψηφοφορίας για τους αγαπημένους σας Rock δίσκους από το 2016! Αναφερόμαστε φυσικά στην - ομολογουμένως πολυγραφότατη - εγχώρια αγγλόφωνη Rock σκηνή (underground και μη) και τα πονήματα της που "αγκαλιάσαμε" όλοι οι φίλοι της rock μουσικής το 2016, όχι μόνο με τις ψήφους μας αλλά και με τη γενικότερη στήριξη μας, από το διαδίκτυο μέχρι... τις αρένες των συναυλιακών χώρων!

Περισσότερα...

Οι φίλοι των Mani Deum μιλούν για τα 10 Infected Χρόνια και το επετειακό Live στο An Club

Πέρασαν κιόλας 10 "infected" χρόνια από τότε που ο Περικλής (Peri Ayan) και ο Μάνος (Manos K.) δημιούργησαν τους Mani Deum, ένα σχήμα που έμελλε να ορίσει το "infected folk & roll" στοιχείο μέσα από δύο full length άλμπουμ, "Music For Your Local Church... Or Your Local Brothel" (2011) και "When Beauty Ends" (2014), ένα EP "Five Infected Blessings" (2009), τρία CD-singles, πληθώρα εμφανίσεων σε Ελλάδα και Ευρώπη, support σε μεγάλους καλλιτέχνες και σχήματα αλλά και μια πολύ σημαντική διάκριση, αυτή του "καλύτερου νέου act της χρονιάς" στο 20ο Wave-Gotik-Treffen Festival της Λειψίας (2011).

Περισσότερα...

Οι 5 μπάντες που ορίζουν τον σύγχρονο progressive ήχο και πώς έχουν επηρεάσει τους Tardive Dyskinesia

Μετά από μια δωδεκαετία σταθερά ανοδικής πορείας τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό, οι Tardive Dyskinesia μπορούν να λένε ότι έχουν αφήσει το δικό τους ιδιαίτερο στίγμα στο μεγάλο μουσικό κολάζ της ελληνικής underground rock σκηνής. Ειδικά με το τελευταίο τους "διαμάντι" με τίτλο "Harmonic Confusion", που κυκλοφορεί εδώ και λίγο καιρό, οι Tardive Dyskinesia αν μη τι άλλο δείχνουν να είναι σε καλύτερη φόρμα από ποτέ! Ποιά είναι όμως τα σχήματα που έχουν αφήσει το στίγμα τους στον ήχο των Tardive Dyskinesia, και με ποιόν τρόπο;

Περισσότερα...