Judas Priest - 50 Heavy Metal Years

Στις 15 Ιουλίου 2022 20:30
Κατηγορία: Live & Συναυλίες
Ετικέτα: Release Athens 2022

Ενημέρωση:

Λόγω των συνεχιζόμενων προβλημάτων στον εμβολιασμό για τον Covid-19 σε ολόκληρη την Ευρώπη, οι Judas Priest αποφάσισαν να αναβάλλουν την καλοκαιρινή περιοδεία τους για την επόμενη χρονιά. Η νέα ημερομηνία για την Ελλάδα είναι η Παρασκευή 15 Ιουλίου 2022, στο Κλειστό Φαλήρου, στο πλαίσιο του Release Athens 2022. Ακολουθεί η ανακοίνωση του συγκροτήματος:

"Δυστυχώς, λόγω συνεχιζόμενων θεμάτων με τον εμβολιασμό για τον Covid-19 στην Ευρώπη ενημερωθήκαμε πως η περιοδεία του 2021 δεν θα μπορέσει να πραγματοποιηθεί όπως είχε σχεδιαστεί. Όλες οι ημερομηνίες επαναπρογραμματίζονται για το 2022 και όλα τα εισιτήρια ισχύουν για τις νέες ημερομηνίες.

Unfortunately due to ongoing Covid-19 vaccine issues in Europe we have been advised that our 2021 dates will not be able to take place as planned - all dates have been rescheduled to 2022 as detailed here....all tickets will remain valid for the new dates."

Όπως αναφέρεται και στην ανακοίνωση των Judas Priest, τα εισιτήρια που έχουν διατεθεί ισχύουν κανονικά για τη νέα ημερομηνία, ενώ η προπώληση συνεχίζεται στο releaseathens.gr και το viva.gr. Μπορείτε να ενημερωθείτε για τις επιλογές που έχετε, σύμφωνα με τις μέχρι τώρα ισχύουσες αποφάσεις, στο link: releaseathens.gr/voucher-info/

Θα επανέλθουμε με περισσότερες λεπτομέρειες όταν υπάρξουν οι απαραίτητες διευκρινήσεις και οι αντίστοιχες επίσημες ανακοινώσεις από τους αρμόδιους κρατικούς φορείς σχετικά με τις προγραμματισμένες πολιτιστικές εκδηλώσεις. Από τη μεριά μας, βρισκόμαστε σε συνεχή επικοινωνία με όλους τους καλλιτέχνες όμως, όπως γίνεται αντιληπτό, τα πάντα εξαρτώνται από την πορεία της πανδημίας, τον ρυθμό με τον οποίο προχωράει ο εμβολιασμός και τις κυβερνητικές αποφάσεις - παράγοντες πού δεν είμαστε σε θέση ούτε να προβλέψουμε ούτε να επηρεάσουμε.

Σε κάθε περίπτωση, η ασφάλεια όλων μας - συντελεστών, κοινού, εργαζομένων, συνεργατών - παραμένει η βασική μας προτεραιότητα, πάνω από οτιδήποτε άλλο.
Ευχαριστούμε για την υπομονή και την υποστήριξη.


Από σήμερα, περνάμε στην επόμενη ημέρα ξεκινώντας τις ανακοινώσεις για το Release Athens 2021 με τη νέα ημερομηνία στην οποία οι θρυλικοί Judas Priest θα γιορτάσουν 50 χρόνια πορείας ως ένα από τα ηγετικά ονόματα του heavy metal παγκοσμίως. Ο Rob Halford και η παρέα του θα εμφανιστούν την Παρασκευή 16 Ιουλίου 2021 στο Κλειστό Φαλήρου που, για μία βραδιά, θα μετατραπεί σε παράδεισο του headbanging!

Αυτή είναι μόνο η πρώτη από τις ανακοινώσεις, καθώς ο σχεδιασμός μας για το Release Athens 2021 προχωράει με γρήγορους ρυθμούς. Σκοπός μας, όλοι οι σπουδαίοι καλλιτέχνες που θα συμμετείχαν τη φετινή χρονιά να είναι μαζί μας το επόμενο καλοκαίρι και, με την προσθήκη μερικών ακόμα τεράστιων ονομάτων, να αποτελέσουν ένα line-up που θα ενθουσιάσει κάθε μουσικόφιλο.

Τα εισιτήρια που έχουν ήδη αγοραστεί ισχύουν κανονικά για τη νέα ημερομηνία. Σύντομα, θα επανέλθουμε με περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με τη διαδικασία χρησιμοποίησης του voucher, αφού δημοσιευθούν από την κυβέρνηση οι απαραίτητες διευκρινίσεις στο σχετικό διάταγμα νομοθετικού περιεχομένου. Σε κάθε περίπτωση, διαβεβαιώνουμε όλους τους κατόχους πως οι ευχάριστες εκπλήξεις που θα ακολουθήσουν θα μετατρέψουν τα εισιτήριά τους σε ουσιαστικά early birds. Μετά τις 15 Ιουνίου, θα είμαστε σε θέση να πούμε περισσότερα.


Έχοντας ήδη ανακοινώσει headline εμφανίσεις στα σημαντικότερα metal φεστιβάλ του κόσμου για το 2020, οι "metal gods" φέρνουν και στην Αθήνα το πιο εντυπωσιακό show τους σε μια ανεπανάληπτη βραδιά γεμάτη από greatest hits!
 

Οι Judas Priest δημιουργήθηκαν το 1969 στο Birmingham της Αγγλίας και έμελλε να αλλάξουν για πάντα το πρόσωπο του heavy metal. Oι δύο πρώτοι δίσκοι "Rocka Rolla και "Sad Wings of Destiny" έδωσαν μια γεύση, αλλά η επόμενη τετράδα-δυναμίτης, τους εκτόξευσε σε δυσθεώρητα ύψη.
 

"Sin After Sin" ('77), "Stained Class" ('78), "Hell Bent for Leather" ('78) και "Unleashed in the East" ('80) μάς έδωσαν ύμνους όπως "Sinner", "Diamonds and Rust", "Ηell Bent for Leather" και "The Green Manalishi (With the Two-Pronged Crown)".
 

Τα... δερμάτινα και τα καρφιά κατέκτησαν τον πλανήτη. Τα 80s τους ανήκουν δικαιωματικά! To ένα μετά το άλλο, αθάνατα έπη όπως τα "British Steel", ('80), "Point of Entry" ('81), "Screaming for Vengeance" ('82) και "Defenders of the Faith" ('84) γεννούν κλασικά τραγούδια που έχουν αντέξει έως σήμερα. Τα "Breaking the Law", "Living After Midnight", "Heading Out to the Highway", "You've Got Another Thing Coming" τους οδηγούν σε headline θέσεις στα μεγαλύτερα φεστιβάλ του κόσμου.
 

Το 1990 έρχεται το "heaviest of them all" άλμπουμ τους, το μυθικό "Painkiller". H συνέχεια περιλαμβάνει ασταμάτητες sold out περιοδείες, βραβεία Grammy ενώ το 2014 το εξαιρετικό "Redeemer of the Souls" έφτασε στην 6η θέση του Billboard top 200 για πρώτη φορά στην ιστορία των Judas Priest.
 

Ελάχιστα είναι τα ονόματα του heavy metal που "πάτησαν" σε κορυφές όπως αυτές των Judas Priest. Η επιρροή τους δεν σταματά στιγμή, και το καταπληκτικό "Firepower" του 2018 απέδειξε ξανά πόσο σπουδαίοι παραμένουν, αφήνοντας άφωνο το πιστό κοινό τους και τους κριτικούς, με τη δύναμη και την ενέργεια της τεράστιας αυτής μπάντας που το 2020 θα γιορτάσει μαζί μας 50 χρόνια ατόφιου Heavy Metal!

 

To Release Athens υποδέχεται τους Cradle of Filth και τους Dead Daisies, την Παρασκευή 15 Ιουλίου στο Κλειστό Φαλήρου. Μαζί, θα πλαισιώσουν τους μεγάλους Judas Priest σε ένα εκρηκτικό heavy rock show!

Οι Cradle of Filth μετράνε σχεδόν 30 χρόνια καριέρας. Το extreme ηχητικό αμάλγαμα από black metal, gothic, symphonic ήχους, με λογοτεχνικές αναφορές σε καθετί μακάβριο και τρομακτικό, τους επιτρέπει να παραμένουν στην πρώτη γραμμή και πλέον να κάνουν την επανεκκίνηση προς μια νέα πορεία, γεμάτοι ορμή και επιθυμία για νέα καλλιτεχνικά ύψη.

Με κλασικούς δίσκους - όπως τα "Dusk... and Her Embrace" (1996), "Cruelty and The Beast" (1998), το EP "From the Cradle to Enslave" (1999) και "Midian" (2000) - ανέβηκαν στο θρόνο του black metal, ενώ το "Existence Is Futile", του 2021, τους χαρίζει μια νέα νιότη, γνωρίζοντας την αποθέωση από τους οπαδούς και τους κριτικούς, με τη νεοφερμένη Annabelle Iratni στα πλήκτρα και τα δεύτερα φωνητικά.

Οι Cradle Of Filth συνεχίζουν στον ρόλο των πρεσβευτών της σκοτεινής πλευράς του metal, εξερευνώντας τις άμορφες φρίκες που παραμονεύουν στις σκιές της ανθρωπότητας, με μια σφοδρή επιθυμία για καθετί αισθησιακά γκροτέσκο και τον Dani Filth να εξακολουθεί να εξιστορεί ένα αιματοβαμμένο παραμύθι και να σκηνοθετεί τη δική του ταινία τρόμου, βάζοντας την ιδανική μουσική υπόκρουση!

 

To rock' n’ roll είναι το ταξίδι και όχι ο τελικός προορισμός. Με έξι δίσκους και ατέλειωτες περιοδείες στο ενεργητικό τους, το supergroup των Dead Daisies έρχεται να επιβεβαιώσει το αυτονόητο: Το rock δεν θα πεθάνει ποτέ!

Η φωνάρα του Glenn Hughes, ανέβασε τη μπάντα σε άλλο επίπεδο. Μια μεγάλη προσωπικότητα, ο Βρετανός μπασίστας και τραγουδιστής ηγήθηκε των funk rockers, Trapeze, μεγαλούργησε στους Deep Purple και συνεργάστηκε με μύθους όπως οι Black Sabbath και Gary Moore, μεταξύ δεκάδων ακόμα!

Mε αφετηρία τον κλασικό rock ήχο των 70s και 80s και ένα lineup που αποτελείται από εξαιρετικούς μουσικούς, οι Dead Daisies είναι μία πραγματικά απολαυστική μπάντα επί σκηνής! Η τωρινή σύνθεση τους, εκτός από τον Ηughes, περιλαμβάνει τους Doug Aldrich, David Lowy (ο ιδρυτής της μπάντας) και Dean Castronovo, με θητεία πλάι σε ονόματα όπως Whitesnake, Dio, Journey, Bad English, Red Phoenix και Mink.

 

Περισσότερα ονόματα για τη συγκεκριμένη ημέρα θα ανακοινωθούν σύντομα.

Η προπώληση ξεκινά την Πέμπτη 24/10, στις 11:00, προς 45 ευρώ (ένα εισιτήριο) και 80 ευρώ (δύο εισιτήρια) και για περιορισμένο αριθμό εισιτηρίων. Οι επόμενες φάσεις θα ανακοινωθούν σύντομα.

Επίσης, διατίθεται περιορισμένος αριθμός VIP εισιτηρίων, με πρώτη τιμή τα 100 ευρώ.

Διάθεση:

Τηλεφωνικά / στο 11876

Online / viva.gr / releaseathens.gr

Φυσικά σημεία / στα καταστήματα Reload, Seven Spots, Καταστήματα Wind, Ευριπίδης, στον πολυχώρο Yoleni's (Σόλωνος 9, καθημερινά 8:00-00:00, Σάββατο 9:00-00:00, Κυριακή 10:00-20:00) και στο Viva Spot Τεχνόπολης (μέσα στον χώρο της Τεχνόπολης, είσοδος από οδό Περσεφόνης, Δευτ-Σαβ 11:00-19:00)

 

Τα Cookies συμβάλλουν στην καλύτερη εμπειρία σας κατά την πλοήγηση στον ιστότοπο του evart.gr. Με την πλοήγησή σας αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης.