Alcedo Folk Band

Στις 19 Μαΐου 2022 21:00
Κατηγορία: Live & Συναυλίες

Μετά από έναν αξέχαστο Μάρτιο με «τραγούδια χωρίς σύνορα», οι Alcedo Folk Band επιστρέφουν μόνο για τρεις παραστάσεις στο OLVIO, το πιο φιλόξενο θέατρο της Αθήνας, κλείνοντας την Άνοιξη με τον πιο χαρούμενο και νοσταλγικό τρόπο.

Αυτήν τη φορά ευχόμαστε και τραγουδάμε όλοι πιο δυνατά για την Ειρήνη! Τραγούδια χωρίς σύνορα από πατρίδες χωρίς σύνορα... σαν όνειρο και ευχή μαζί.

Καινούργια τραγούδια από την πρόσφατη folk opera των Alcedo «Αψηφώντας τους Θεούς - το αέναο ταξίδι της Αλκυόνης», συνταξιδεύουν με τον Angelo Branduardi, τον Johan Sebastian Bach, τον Γιάννη Δραγάτση (Ογδοντάκη), το Μαντηλάτο από τη Θράκη, μενεξέδες και ζουμπούλια από τη μαγευτική Ιρλανδία, ήχους από έναν καταυλισμό Ρομά στη Ρουμανία ή την Ελλάδα κ.ά.

Ανάμεσα στα τραγούδια πλανιέται το φως και η σκιά ενός κοριτσιού ή μιας πυγολαμπίδας. Το κορίτσι ή η πυγολαμπίδα της Άνοιξης αποκαλύπτει το δικό σου και το δικό μου μυστικό.

Στο ρόλο του κοριτσιού ή της πυγολαμπίδας της Άνοιξης η ηθοποιός Νατάσα Φαίη Κοσμίδου.

Οι Alcedo folk band είναι:

Μαρία Μιχαλάκα: βιολί, τραγούδι, τζουράς
Στέφανος Χατζηαναγνώστου: φλάουτο, κρουστά
Γιάννης Ταυλάς: κιθάρες, κρουστά
Δημήτρης Κουφαλάκος: φαγκότο, φυσαρμόνικα
Μενέλαος Μωραΐτης: τούμπα
Κώστας Κωνσταντάτος: βιολί, μαντολίνο, κρουστά, φωνή

ΘΕΑΤΡΟ OLVIO
Πέμπτες 12-19-26 Μαΐου
Φαλαισίας 7, Βοτανικός
τηλέφωνο πληροφοριών: 210 3414118,
Εισιτήρια: από 10 euro
Προπώληση εισιτηρίων: Viva tickets

Λίγα λόγια για τους Alcedo Folk Band

Η Alcedo Folk Band γεννήθηκε στο τέλος του 2018. Με νέο ήχο και τολμηρές προτάσεις σε γνώριμα και άγνωστα τραγούδια που προέρχονται από τις λαϊκές μουσικές του κόσμου αλλά και δικές τους νέες συνθέσεις οι έξι μουσικοί και οι τρεις χορευτές των Alcedo επιδιώκουν μια δυναμική παρουσία στην Ελληνική αλλά και τη διεθνή σκηνή της world music. Οι Alcedo έχουν συνεργαστεί ήδη και επί σκηνής με σημαντικούς καλλιτέχνες που συνδυάζουν την Ελληνική και τη world μουσική (Κατερίνα Πολέμη, Λεωνίδας Μπαλάφας, πολυφωνικό γυναικείο σύνολο terra voce, Καίτη Κουλλιά, Κώστας Θωμαΐδης, Αθηνά Χιώτη, Αλίκη Μαρκαντωνάτου, Στέλιος Μάινας, πολυφωνικό σύνολο opus femina κ.ά.).

Οι Alcedo επίσης είναι η μουσική ομάδα που κλήθηκε να εκπροσωπήσει την Ελλάδα σε δύο πολύ σημαντικά φεστιβάλ στη γειτονική Αλβανία, το metrosounds και το Kaba 2.0 Festiv.al, μέσα στο Χειμώνα του 2019.
Την 13η Οκτωβρίου 2019 παρουσιάζουν επίσημα στην βιβλιοθήκη του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών την παράσταση «Του κόσμου οι μουσικές για το παιδί» και εγκαινιάζουν έτσι τη δραστηριότητα παραστάσεων για μαθητές δημοτικού και γυμνασίου.
Την 10η Νοεμβρίου 2019 και την 7η Φεβρουαρίου 2021 παρουσιάστηκαν στην εκπομπή της ΕΡΤ 1 «Το αλάτι της γης» και απέσπασαν διθυραμβικά σχόλια ενώ το Δεύτερο πρόγραμμα ελληνικής ραδιοφωνίας ηχογραφεί και αναμεταδίδει ολόκληρη συναυλία τους στο πλαίσιο της εκπομπής ERT SESSIONS την 26η Οκτωβρίου του 2019.

Το Σεπτέμβριο του 2021 συμμετείχαν με το πρωτότυπο έργο τους (folk opera) «Αψηφώντας τους Θεούς - το αέναο ταξίδι της Αλκυόνης» (σκηνοθεσία Κώστα Γάκη) στο πρόγραμμα «Όλη η Ελλάδα ένας πολιτισμός» (ΟΛΕΠ) του υπουργείου πολιτισμού.

Με μουσικά χρώματα σαν τα φτερά της Αλκυόνης και διαδρομές από τον Βασίλη Τσιτσάνη μέχρι το Γιόχαν Σεμπάστιαν Μπαχ, με πτήσεις χαμηλές από τη Θράκη μέχρι την Ιρλανδία και από το Ισραήλ μέχρι τα Βαλκάνια, ακόμα κι εκεί που η Οθωμανική Λόνγκα συναντά τις καντάτες του Mεσαίωνα και της Αναγέννησης κι άλλοτε συνθέτοντας ιστορίες με φόντο την ελληνική μυθολογία, οι Alcedo θα είναι εκεί για να μας πουν ότι οι μουσικές έχουν πατρίδα αλλά δεν έχουν σύνορα.

Πυρήνα του μουσικού ύφους της Μπάντας αποτελεί ο συνδυασμός των τριών πνευστών (φλάουτο-φαγκότο-τούμπα) που συνομιλούν με τα υπόλοιπα όργανα σε πολύ ευφάνταστες ενορχηστρώσεις, αναζητώντας πάντα τον προσωπικό ήχο της ομάδας, ήχο σημερινό με επιρροές από διάφορα και ποικίλα μουσικά ρεύματα και «folk» χαρακτήρα από τα τοπικά ιδιώματα της πατρίδας μας και των «μουσικών του κόσμου».

 

Τα Cookies συμβάλλουν στην καλύτερη εμπειρία σας κατά την πλοήγηση στον ιστότοπο του evart.gr. Με την πλοήγησή σας αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης.