"Κι εσείς; Πώς τα περνάτε;" - Μουσικό αναλόγιο από το String Theory

Στις 28 Νοεμβρίου 2021 21:00
Κατηγορία: Live & Συναυλίες

Στη νέα του παράσταση, το συνεχώς απρόβλεπτο String Theory, παρουσιάζει ένα πρωτότυπο αναλόγιο βασισμένο σε μια σειρά επιστολών (1934-1947) που βρέθηκαν τυχαία στο υπόγειο ενός παλιού, ερειπωμένου αρχοντικού στα Πατήσια. Πρόκειται για την αλληλογραφία μεταξύ των παιδιών μιας ευκατάστατης αστικής οικογένειας και των φίλων τους, οι οποίοι το 1939 μεταναστεύουν στην Αίγυπτο. 
Φαιδρές και ασήμαντες ιστοριούλες ασήμαντων ανθρώπων που διανύουν δραματικές στιγμές της Ιστορίας ξετυλίγονται μέσα από την ανάγνωση των επιστολών, που συμπληρώνεται από μουσικά μέρη που ερμηνεύει η Χορωδία String Theory, πλαισιωμένη από σολίστες και μουσικούς. 

Το μουσικό αναλόγιο "Κι εσείς; Πως τα περνάτε;" θα παρουσιαστεί για δύο τριήμερα, στον εντυπωσιακό χώρο του Βιομηχανικού Πάρκου ΠΛ.Υ.Φ.Α (Κορυτσάς 39) στον Βοτανικό, όπου από το 2019 στεγάζεται το String Theory, η πειραματική μουσική ομάδα που σχημάτισε το 2011 ο Γιώργος Πατεράκης, υπεύθυνος για την ιδέα, τον σχεδιασμό, την πρωτότυπη μουσική και τη διεύθυνση της χορωδίας στην παράσταση. 

Στις επιστολές που έδωσαν την έμπνευση για αυτή την παράσταση , οι φίλοι μοιράζονται την κοινή τους αγάπη για τη μουσική, τα εφηβικά τους όνειρα, την ελπίδα για το ξαναντάμωμα, τις αναμνήσεις τους από την ανέμελη αστική καλοπέραση.
Στην Ελλάδα εν τω μεταξύ συμβαίνουν σημεία και τέρατα: ο τορπιλισμός της Έλλης, η είσοδος της χώρας στον Μεγάλο Πόλεμο, ο θάνατος του Μεταξά, η Απελευθέρωση, ο θάνατος του Γεωργίου Β', η Συμφωνία της Βάρκιζας, η έναρξη του Εμφυλίου, τα συσσίτια. Aυτή η σουρεαλιστική αντίστιξη αποτυπώνεται στην παράσταση, με τρόπο χιουμοριστικό και σουρεάλ, μέσα από τις μουσικές παρεμβάσεις του String Theory. 

Ο πόλεμος τελειώνει. Η άλλοτε γεμάτη λαχτάρα και όνειρα αλληλογραφία μεταμορφώνεται σε λίστες παραγγελιών από την εξαθλιωμένη Ελλάδα στην κοσμοπολίτικη Αίγυπτο: προϊόντα ομορφιάς, ψώνια, μόδες, πούδρες και υφάσματα. Η ζωή ξαναβρίσκει τον δρόμο της.
Κι εμείς;
Πώς τα περνάμε;



Χορωδία: String Theory
Soli: Τίνα Ανδρικοπούλου, Εύα Λαύκα, Φίλιππος Βαζάκας
Ανάγνωση επιστολών: Ελισσαίος Βλάχος, Χαρά Δημητριάδη, Νάντια Μαργαρίτη, Λίλα Σκαραμαγκά, Ρίνος Τζάνης
Πιάνο: Δημήτρης Ανδρονιάδης, Γιώργος Πατεράκης
Κιθάρα - μαντολίνο: Σπύρος Ηλιάδης
Ιδέα - σχεδιασμός παράστασης, πρωτότυπη μουσική & διεύθυνση χορωδίας: Γιώργος Πατεράκης
Φωνητική προετοιμασία: Ιωάννα Φόρτη, Εύα Λαύκα
Ήχος: Γιάννης Σκανδάμης
Φωτισμοί: Γιώργος Παυλόπουλος - Αγιαννίτης
Media dell' Arte προντάκσιον

Παραστάσεις: Παρασκευή 26, Σάββατο 27 και Κυριακή 28 Νοεμβρίου. 
Παρασκευή 3, Σάββατο 4 και Κυριακή 5 Δεκεμβρίου
Ώρα έναρξης: 21:00 
Διάρκεια: 90 λεπτά. 
Είσοδος: 15 (κανονικό), 12 (φοιτητικό, 65+), 8 ευρώ (ανέργων, ΑμΕΑ). 
Προπώληση: viva.gr 
Πληροφορίες: 6934653404

Βιομηχανικό Πάρκο ΠΛ.ΥΦ.Α - Κορυτσάς 39, Βοτανικός. Κτίριο 7Α

 

Τα Cookies συμβάλλουν στην καλύτερη εμπειρία σας κατά την πλοήγηση στον ιστότοπο του evart.gr. Με την πλοήγησή σας αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης.