Φεύγοντας από το κλασικό ηχητικό τοπίο του συγκροτήματος και την εξωστρέφεια που χαρακτήρισε την πορεία τους ως εδώ, ο "Βασιλιάς της μοναξιάς", μια ατμοσφαιρική μπαλάντα με νυκτές ατμόσφαιρες, έγχορδα και αιθέριες γυναικείες φωνές, είναι το δεύτερο single μέσα απο τον ομώνυμο δίσκο τους και, ταυτόχρονα, η πρώτη οπτικοποίηση τραγουδιού των ΕΚΜΕΚ μετά απο καιρό.

Πρόκειται για ένα ασπρόμαυρο αλληγορικό παραμύθι για την αναζήτηση του ονείρου, με αρχή, μέση, μετέωρο τέλος και μόνη βεβαιότητα την μοναξιά. Η δοκιμασμένη και γνωστή δημιουργική ομάδα πίσω απο το videoclip είναι ο Χρήστος Παπαδημητρίου, που υπογράφει το concept και την σκηνοθεσία, ο Γιώργος Κόγιας στην διεύθυνση φωτογραφίας και η Μαρία Καβαλιώτη στην σκηνογραφία-ενδυματολογία.

Δείτε εδώ το videoclip για τον "Βασιλιά της μοναξιάς":

 

 

Στίχοι: Άλκης Κανίδης
Μουσική: Άλκης Κανίδης
Σύλληψη - Σκηνοθεσία: Χρήστος Παπαδημητρίου
Διεύθυνση φωτογραφίας: Γιώργος Κόγιας
Σκηνογραφία-ενδυματολογία: Μαρία Καβαλιώτη
Φωτιστικές κατασκευές: Δήμητρα Αλουτζανίδου
Βοηθοί παραγωγής: Πωλίνα Βασιλειάδου, Εριφύλη Πετρισλή, Θοδωρής Κόγιας, Γιώργος Αργυρίου

Στο βιντεοκλίπ και τα φωνητικά συμμετέχει και εμφανίζεται η Κατερίνα Μαυροφρύδου.
Ειδικές ευχαριστίες: Θέατρο Εταιρότητα Ορειβατικό Καταφύγιο Χορτιάτη Θεσσαλονίκης

Συμμετέχουν επιπροσθέτως οι μουσικοί: Θάνος Αναγνωστόπουλος - βιολί Κορνήλιος Σταματιάδης - τσέλο Θοδωρής Παπαδημητρίου - τσέλο 

 

Τα Cookies συμβάλλουν στην καλύτερη εμπειρία σας κατά την πλοήγηση στον ιστότοπο του evart.gr. Με την πλοήγησή σας αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης.