Το νέο Αθηναϊκό αγγλόφωνο indie / alternative rock σχήμα των The Sieves, παρουσιάζει το πρώτο του βίντεο κλιπ για το κομμάτι "Before the Morning"! Το Before the Morning αποτελεί ένα παράδειγμα της πιο ανεβαστικής εκδοχής του αγγλικού ατμοσφαιρικού indie ήχου που τους χαρακτηρίζει, παράλληλα με τον αισθηματισμό που απορρέει τόσο από τη μουσική όσο και από τα φωνητικά.

Ακούστε το Before the Morning:

 

Οι The Sieves δημιουργήθηκαν το 2014 στην Αθήνα από μια ιδέα που γεννήθηκε στο Λονδίνο. Το σχήμα αποτελείται από τους Ιωσήφ Παπαγρηγορίου (Φωνή), Γιώργο Πιαδίτη (Κιθάρα), Λάζαρο Καγκελίδη (κιθάρα), Κωστή Παπαγιαννόπουλο (Μπάσο) και Νίκο Μανάτο (Τύμπανα). Οι post-rock, indie, punk, Britpop, rock n’ roll ήχοι αποτελούν το κύριο χαρακτηριστικό τους, ενώ δεν λείπουν και τα samples διάφορων οργάνων με γνώμονα τον πειραματισμό και την εξερεύνηση. Τα μελωδικά φωνητικά εκφράζουν τα συναισθήματά τους, τις ανησυχίες τους και διαπνέονται από έναν σκοτεινό ρομαντισμό. Τα live τους αποπνέουν δυναμισμό, ο οποίος αποτελεί ένα από τα βασικά στοιχεία της μουσικής τους.

Οι Sieves έχουν παίξει σε διάφορα μαγαζιά της underground σκηνής της πόλης, ενώ πολύ πρόσφατα κυκλοφόρησαν το καινούριο τους single, «Before The Morning», την παραγωγή του οποίου ανέλαβε ο Άλεξ Μπόλπασης, ενώ το βίντεο κλιπ του track, ο Jim Μπαρμπαγιάννης. Σύντομα μπαίνουν στα Artracks studios, όπου πρόκειται να γράψουν το πρώτο τους EP.

Σχετικά με το Before The Morning:

Oι στίχοι του περιγράφουν το αδιέξοδο με το οποίο ερχόμαστε αντιμέτωποι σε πολλές στιγμές στη ζωή μας. Η αντίθεση των συναισθημάτων που δημιουργείται λόγω της έντασης της μουσικής και της απαλότητας των φωνητικών, συνοδεύεται από ένα μελωδικό ρεφραίν, το οποίο συμβολίζει την ελπίδα, η οποία βρίσκεται πάντα εκεί, στην ψυχή μας, μέχρι την τελευταία στιγμή, και την πιθανότητα μιας καινούριας αρχής όσο δύσκολα κι αν είναι τα πράγματα. Οι ρεαλιστικές καταστάσεις οι οποίες μας θυμίζουν γνώριμες εμπειρίες και οι ατμοσφαιρικές μεταφορές δημιουργούν μια συναισθηματική φόρτιση απόγνωσης, η οποία μετατρέπεται σε κάθαρση, στο τέλος του τραγουδιού.

 

Τα Cookies συμβάλλουν στην καλύτερη εμπειρία σας κατά την πλοήγηση στον ιστότοπο του evart.gr. Με την πλοήγησή σας αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης.