1000mods & Naxatras Live @ Piraeus Academy

Το Σάββατο της 21ης Γενάρη ήταν ομολογουμένως μια μεγάλη μέρα. Έχοντας μόλις κλείσει η μεγάλη ψηφοφορία του EvArt.gr για την ανάδειξη των καλύτερων δίσκων του 2016, κι έχοντας αναδείξει πανυγηρικά το "Repeated Exposure to..." των 1000mods ως κορυφαίο δίσκο για τη χρονιά που μας πέρασε, οι προσδοκίες για το live τους το ίδιο βράδυ στο Piraeus Academy προφανώς ήταν τεράστιες - πέρα κι από το ότι το σχήμα που θα άνοιγε την τεράστια αυτή βραδιά ήταν οι αγαπημένοι Naxatras!

Έχοντας ολοκληρώσει εδώ και λίγο καιρό ένα μεγάλο ευρωπαϊκό tour μαζί με τους Monkey3 και Moaning Cities, tour το οποίο ξεκίνησαν αμέσως μετά την κυκλοφορία του νέου άλμπουμ τους, η διόλου ευκαταφρόνητη απήχηση που δικαίως κέρδισε το "Repeated Exposure to..." επιστεγάστηκε από ένα sold out live στο Piraeus Academy. Και υπόψιν πως όταν μιλάμε για sold out στο Piraeus Academy, εννοούμε πως κατακλύστηκε με πάνω από 2,7 χιλιάδες κόσμου που έσπευσαν να δώσουν το "παρών" σε ένα κατά γενική ομολογία σαρωτικό live!

 

1000mods live @ piraeus academy

 

Αλλά ας μην προτρέχουμε, μιας και πρώτα οφείλουμε να αποδώσουμε τα δέοντα εύσημα στην εμφάνιση των Naxatras, που άνοιξαν με τον καλύτερο τρόπο τη συναυλία. Για τους Naxatras τα έχουμε πει πάρα πολλές φορές μέσα από συνεντεύξεις, αφιερώματα, παρουσιάσεις, ανταποκρίσεις, νέα κλπ. Πρόκειται για τρεις ταλαντούχους νέους εκ Θεσσαλονίκης που παρά τη βραχύβια ύπαρξη τους, η αυθεντικότητα και ο μεστός χαρακτήρας των ψυχεδελικών τους συνθέσεων έχουν απογειώσει τους δύο δίσκους και το ένα ΕΡ τους, αποκτώντας τα τελευταία δύο χρόνια ολοένα και περισσότερο κοινό απ' όλον τον κόσμο!

Με επιλογές απ' αυτούς τους δύο δίσκους μας ζέσταναν και στο Academy για περίπου 45', δίνοντας ένα καλό δείγμα των psychedelic, instrumental stoner rock καταβολών τους, ενώ από την εμφάνιση ξεχωρίσαμε το "I'm the Beyonder" από το πρώτο άλμπουμ τους. Η μόλις τρίτη εμφάνιση των Naxatras επί Αθηναϊκού εδάφους έμελλε να είναι και το μεγαλύτερο live τους μέχρι τώρα, από πλευράς κοινού και απαιτήσεων, κι όχι μόνο ανταποκρίθηκαν στην πρόκληση αλλά κέρδισαν και επάξια το θερμό χειροκρότημα του κόσμου που είχε ήδη σχεδόν γεμίσει το συναυλιακό χώρο.

 

naxatras live @ piraeus academy

 

Σκυτάλη στους 1000mods κι ένα μεγάλο πανί ορθώνεται ανάμεσα στη σκηνή και στην αρένα. Λίγη ώρα αργότερα που θα ακουστούν οι πρώτες νότες του "Claws" στο πανί αυτό θα εμφανιστούν οι σκιές του Δάνη, του Γιώργου του Λάμπρου και του Γιάννη από το Χιλιομόδι Κορινθίας, για να πέσει λίγα δευτερόλεπτα μετά και να επικρατήσει ο αναμενόμενος πανικός σε κάθε τετραγωνικό μέτρο του γεμάτου Academy! Πανικός που θα συνόδευε όλο το εκρηκτικό live των 1000mods, από τα αγαπημένα "Vultures" και "Low" από την προηγούμενη δισκάρα τους μέχρι τα "Above" και "The Son" από την πρόσφατη δισκάρα τους. "El Rollito" και "Vidage" με παραλλήρημα, stage dive και moshpits στην αρένα, "Into the Spell" και "Super Van Vacation" για encore με πάνω από 2,5 χιλιάδες ψυχές να σείονται υπό το άκουσμα απόλυτων ριφς, έχοντας πειστεί για το μεγαλείο του live που μόλις έζησαν.

Ένα χρόνο μετά το ποδαρικό τους στο Piraeus Academy, όπου παρέα με τους Godsleep είχαν παραδόσει και τότε μαθήματα σωστής και δυνατής stoner-o-συναυλίας, οι 1000mods έδειξαν πως είναι ακόμα πιο ώριμοι, ακόμα πιο εκρηκτικοί, σε καλύτερη φόρμα από ποτέ και έτοιμοι να κατακτήσουν τον κόσμο! Άλλη μια σαρωτική εμφάνιση που θα θυμόμαστε για καιρό, τουλάχιστον μέχρι την επόμενη!

 

Φωτογραφίες: C.Alossi photography

 

Τα Cookies συμβάλλουν στην καλύτερη εμπειρία σας κατά την πλοήγηση στον ιστότοπο του evart.gr. Με την πλοήγησή σας αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης.