man in the high castle tv series

Βρισκόμαστε στις αρχές της δεκαετίας του ’60, 15 χρόνια μετά τη νίκη των δυνάμεων του Άξονα στο Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο. Η μεγάλη νικήτρια του πολέμου Γερμανία μοιράζεται με την Ιαπωνία ό,τι έχει απομείνει από την ηττημένη Αμερική, σε ένα άκρως δυστοπικό σκηνικό, μιας εφιαλτικής εναλλακτικής ιστορίας, όπως μας την πρωτοδιηγήθηκε ο Φίλιπ Κ. Ντικ στο ομώνυμο βιβλίο του.

Ίσως ήταν θέμα χρόνου να μεταφερθεί το κατά γενική ομολογία καλύτερο βιβλίο του Philip Dick (για το οποίο κέρδισε και το βραβείο Hugo) και γενικότερα ένα από τα σημαντικότερα βιβλία επιστημονικής φαντασίας, στη μεγάλη οθόνη (ή, έστω, στη μικρή). Βέβαια, για να αγγίξεις ένα τέτοιο έργο, χρειάζεται τουλάχιστον σεβασμό αλλά και ταλέντο για να αναδειχτούν οι μυστήριες πτυχές αλλά και η ατμόσφαιρα που απορρέει από αυτό το σχεδόν «προκλητικό» σενάριο. Όπερ και εγένετο, δια χειρός Frank Spotnitz (μεταξύ άλλων γνωστός ως ένας εκ των παραγωγών των X-Files), με τις απαραίτητες πινελιές του Ridley Scott (που έχει καταπιαστεί κατ’ επανάληψη με έργα του Philip Dick, όπως με την ταινία Blade Runner του 1982, αλλά και που έχει γίνει ευρέως γνωστός από ταινίες όπως οι Alien, Prometheus, The Martian κλπ) και «τις ευλογίες» των Amazon Studios και μερικών άλλων παραγωγών που συνέβαλαν στο εξαιρετικό τηλεοπτικό αποτέλεσμα που ακούει στο όνομα “The Man in the High Castle” και αν μη τι άλλο πρέπει να δείτε.

Το cast συμπληρώνουν όμορφα οι Alexa Davalos, Luke Kleintank, Rupert Evans, Cary-Hiroyuki Tagawa και ο καταπληκτικός Rufus Sewell, που υποδύεται έναν υψηλά ιστάμενο αξιωματικό των ναζί.

 

man in the high castle promo map

 

Σκεφτείτε για μια στιγμή τον παγκόσμιο χάρτη με τα μάτια του Φίλιπ Ντικ... Μια Ευρώπη που κουμάντο κάνει ακόμα ο Χίτλερ και τα SS, μια Αφρική σχεδόν ανύπαρκτη και μια Αμερική που έχει γίνει αποικία Γερμανών και Ιάπωνων, με τους πολίτες της να θεωρούνται «δεύτερης κατηγορίας», τους Εβραίους να έχουν σχεδόν εξαλειφθεί από τον πλανήτη και την κουλτούρα των νικητριών δυνάμεων να κυριαρχεί παντού. Σε αυτή την εικόνα, προσθέστε τη ματιά ενός «Άντρα στο ψηλό κάστρο», μέσα από μια απαγορευμένη ταινία-φιλμ που κυκλοφορεί λαθραία και δείχνει έναν κόσμο όπου... οι δυνάμεις του άξονα έχουν ηττηθεί!

Φυσικά, η επόμενη καλύτερη πρόταση από το να το σκεφτείτε είναι να δείτε τη σειρά, αλλά και να διαβάσετε το ομώνυμο βιβλίο που θα σας συνεπάρει, είτε είστε λάτρεις της επιστημονικής φαντασίας είτε όχι.

Ο πρώτος κύκλος της σειράς αριθμεί 10 επεισόδια και προβλήθηκε το Νοέμβριο του 2015, ενώ αναμένεται εντός του 2016 και δεύτερος κύκλος με ισάριθμα επεισόδια.

The Grasshopper Lies Heavy...

 

 

 The Man in the High Castle IMDb page

 

 The Man in the High Castle Facebook Page

 

Τα Cookies συμβάλλουν στην καλύτερη εμπειρία σας κατά την πλοήγηση στον ιστότοπο του evart.gr. Με την πλοήγησή σας αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης.