poem - skein syndrome album cover

Χρειάστηκε να περάσουν 7 ολόκληρα χρόνια από την κυκλοφορία του αριστουργηματικού ντεμπούτο "The Great Secret Show", αυτού που το Metal Hammer Ελλάδος ονόμασε "Το καλύτερο ντεμπούτο ελληνικού σχήματος από το 2000 και μετά και ένα από τα 10 καλύτερα albums που έχουν ποτέ κυκλοφορήσει στην Ελληνική σκηνή.", ώστε οι Αθηναίοι progressive / alternative metallers Poem να ανακτήσουν τις δυνάμεις τους και να επιστρέψουν εμφατικά στο προσκήνιο της ελληνικής -και όχι μόνο- μουσικής πραγματικότητας.

Το "Skein Syndrome" του 2016 δεν αποτελεί μόνο την μεγάλη δισκογραφική επιστροφή των Poem, αλλά και το εισιτήριό τους για την είσοδο στα Ευρωπαϊκά σαλόνια. Η υπογραφή δισκογραφικού συμβολαίου με τη σουηδική ViciSolum Productions (Persefone, Diabolical κ.α.) και η έναρξη της συνεργασίας τους με το management της Intromental (Leprous, Persefone κ.α.) έδωσαν στο σχήμα, λίγο καιρό μόλις μετά την κυκλοφορία του νέου album, την ευκαιρία να ταξιδέψει σε όλα τα μήκη και πλάτη της Ευρώπης, στο πλευρό των Amorphis, Textures και Omnium Gatherum, επισφραγίζοντας την καλύτερη δυνατή επανεκίνηση για το σχήμα αλλά και την έναρξη μιας άκρως επιτυχημένης πορείας, σε αυτή τη νέα σελίδα της καριέρας των Poem.

Έχοντας στο παρελθόν ανέβει στη σκηνή πλάϊ σε μεγάλα ονόματα του διεθνούς metal στερεώματος όπως οι Ozzy Osbourne, Opeth, Pain of Salvation, Paradise Lost, Burst, Mekong Delta, Cilice, Rotting Christ και Leprous μεταξύ άλλων, οι Poem λογίζονται -και όχι αδίκως- ως ένα πολύ έμπειρο live act, ενώ οι ζωντανές εμφανίσεις τους, πάντα με υπόβαθρο την άρτια τεχνική κατάρτιση και τα σφιχτοδεμένα παιξίματα του συνόλου, έχουν χαρακτηριστεί ως καθηλωτικές από τον παγκόσμιο μουσικό τύπο.

Track listing:

01. Passive Observer
02. Fragments
03. The End Justifies the Means
04. Bound Insanity
05. Weakness
06. Desire
07. Remission of Breath

 

Δείτε το νέο video clip των Poem για το κομμάτι Weakness:

 


Οι εντυπώσεις μας

Η επτάχρονη αναμονή φαίνεται πως άξιζε και με το παραπάνω τον κόπο για να μας ξανασυστηθούν οι Poem με το νέο τους πόνημα, "Skein Syndrome". Οι όποιες καθυστερήσεις στην κυκλοφορία του, από την αναζήτηση δισκογραφικής μέχρι το ότι χρειάστηκε να το ξαναγράψουν ολόκληρο από την αρχή για να διασφαλίσουν την ποιότητα του αποτελέσματος, προσδίδει έναν επαγγελματισμό και μια ωριμότητα που πραγματικά διαπνέει μουσικά και το ίδιο το άλμπουμ. Αδιαμφισβήτητα το "Skein Syndrome" αποτελεί την απόλυτη δήλωση των Poem ότι είναι εδώ, ότι είναι δυνατοί και ότι μπορούν με συνοπτικές διαδικασίες να σου πάρουν τα μυαλά με τις συνθέσεις τους.

Το στίγμα του δίσκου δίνεται ήδη από το πρώτο κομμάτι, Passive Observer, όπου τα στιβαρά riffs του Laurence Bergström δένουν τόσο με την ευρύτητα των φωνητικών του Γιώργου Προκοπίου, τα ανελέητα ντραμς του Σταύρου Ρήγου και τις καθαρές μπασογραμμές του Στράτου Χάιδου, για να βγει αυτή η γενικότερα καταπληκτική σύνθεση, με όλες τις ρυθμικές αλλαγές της - που είναι λες και ακούς τρία τραγούδια σε ένα. Το ίδιο μοτίβο συνεχίζει στο Fragments και διαπνέει το μεγαλύτερο μέρος του άλμπουμ, γεγονός που καθιστά το Skein Syndrome μια άκρως ομοιογενή και δομημένη δουλειά, χωρίς τις εξίσου ωραίες πλην πιο ετερόκλιτες "παρενθέσεις" του The Great Secret Show. Η τριβή του σχήματος με το συναυλιακό σανίδι μέσα από το Ευρωπαϊκό τους tour παράλληλα με τη διεθνή απήχηση του νέου άλμπουμ επιβεβαιώνει με τον πιο εμφατικό τρόπο ότι έχουμε να κάνουμε με έναν από τους καλύτερους δίσκους που έχει να επιδείξει η εγχώρια Rock σκηνή, με ποιοτικές προδιαγραφές, αρχή-μέση-τέλος αλλά πάνω απ' όλα με μουσικές συνθέσεις των οποίων το μεγαλείο αντηχεί ανιξήτιλα στα αυτιά σου.

 

Τα Cookies συμβάλλουν στην καλύτερη εμπειρία σας κατά την πλοήγηση στον ιστότοπο του evart.gr. Με την πλοήγησή σας αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης.