Μεγάλη Γιορτή - Μαρίζα Ρίζου

Η Μαρίζα Ρίζου, έπειτα από έναν χειμώνα κι ένα καλοκαίρι γεμάτα sold out εμφανίσεις, αλλά και πυρετώδεις προετοιμασίες στο studio, εγκαινιάζει τη νέα σεζόν με μια «Μεγάλη Γιορτή», όπως ονομάζεται ο νέος της δίσκος που θα κυκλοφορήσει από τη Feelgood Records. H «Μεγάλη Γιορτή» βρίσκει την αγαπημένη τραγουδοποιό κι ερμηνεύτρια να εξελίσσει τον ήχο της. Ένας δίσκος με “feel-good” τραγούδια, με εσωστρεφείς στιγμές -όπως άλλωστε αρμόζει σε κάθε μεγάλη γιορτή- πιο αντιπροσωπευτικός από ποτέ των ζωντανών εμφανίσεών της.

Ο φρέσκος κι ανανεωμένος ήχος του άλμπουμ ακούγεται απόλυτα προσωπικός και διακρίνεται από ειλικρίνεια και αυθορμητισμό, στοιχεία που χαρακτηρίζουν έτσι κι αλλιώς την έκφραση, την ερμηνεία, αλλά και τον χαρακτήρα της Μαρίζας. Ευφυείς οι ενορχηστρώσεις του Δημήτρη Σιάμπου με την εναλλαγή πνευστών κι εγχόρδων να κατέχουν τον πρώτο ρόλο και να δίνουν έντονο ρυθμό. Δίχως να ακολουθεί κάποιο συγκεκριμένο μουσικό είδος, o δίσκος αυτός έχοντας σαν αφετηρία και βάση τη Μεσόγειο, χαρακτηρίζεται από την πηγαία θεατρική ερμηνεία της Μαρίζας και διεκδικεί τον δικό του χώρο στα σύγχρονα μουσικά ελληνικά πράγματα.

Η «Μεγάλη Γιορτή» περιέχει εννέα τραγούδια, ανάμεσα στα οποία βρίσκονται τα ήδη γνωστά singles, «Είναι Μικρή η Ζωή» και «Πες Μου» που κυκλοφόρησαν τους περασμένους μήνες και ήδη αγαπήθηκαν από τους ραδιοφωνικούς παραγωγούς.

Η Μαρίζα Ρίζου συμμετέχει συνθετικά ή στιχουργικά σε όλα τα κομμάτια, εκτός από το «Ζητάτε Να σας Πω». Ένα κλασικό αριστούργημα γραμμένο απ’ τον Αττίκ στην Αθήνα του 1930, το οποίο δε θα μπορούσε να λείπει από τον δίσκο μιας και η έντονη ερμηνευτική άποψη της Μαρίζας το φέρνει ξανά στο τώρα, αλλιώς. Στα υπόλοιπα κομμάτια έχουν συμβάλει οι Δημήτρης Σιάμπος, Όθωνας Λαμπρόπουλος και Γιάννης Χριστοδουλόπουλος.

Η «Μεγάλη Γιορτή» είναι ένας δίσκος γεμάτος φως και αισιοδοξία που σε ταξιδεύει σε όλο τον κόσμο ενώ αποτυπώνει όλο το ταλέντο της Μαρίζας Ρίζου, τόσο ως τραγουδοποιού, όσο και ως ερμηνεύτριας. Η «Μεγάλη Γιορτή» κυκλοφορεί από τη Feelgood Records.

 

 

Επιμέλεια παραγωγής: Δημήτρης Σιάμπος, Μαρίζα Ρίζου, Γιάννης Παξεβάνης

Επιμέλεια ενορχηστρώσεων: Δημήτρης Σιάμπος

Διεύθυνση παραγωγής για τη Feelgood Records: Χρήστος Καρυώτης

Τρομπέτα / Φλικόρνο: Βαγγέλης Κατσαρέλης

Κιθάρες / Γιουκαλίλι: Δημήτρης Σιάμπος

Πιάνο: Μάρκος Χαϊδεμένος

Τύμπανα: Γιώργος Κωστελέτος

Κοντραμπάσο: Γιώργος Μουχτάρης

Κρουστά: Μιχάλης Μπακάλης

Τσέλο: Άρης Ζέρβας, Μιχάλης Πορφύρης («Πες μου»)

Βιολί: Κώστας Καριτζής

Ακορντεόν: Νίκος Σταδιάτης, Δήμος Πολυμέρης («Είναι μικρή η ζωή»)

Οι ηχογραφήσεις, οι μίξεις & το mastering έγιναν από τον Γιάννη Παξεβάνη στο Subway Recording Studio

Συμπληρωματικές ηχογραφήσεις: Βαγγέλης Σαπουνάς

Pre-production «Πες μου»: Ρένος Παπασταύρος

Επιμέλεια artwork: Feelgood Records

Φωτογραφίες: Πάνος Δάβιος

Styling: Ηλένια Δουλαδίρη

Καλλιτεχνική Επιμέλεια: Κωνσταντίνος Ασπιώτης

Ευχαριστούμε πολύ το βεστιάριο “Costumier”

 

TRACKLIST

1. Μέσα στη θάλασσα
2. Μεγάλη Γιορτή
3. Εγώ δεν πιστεύω
4. Παιδιά του ουρανού
5. Είναι μικρή η ζωή
6. Πάμε μια βόλτα
7. Πες μου
8. Όχι δε θα μπορέσω
9. Ζητάτε να σας πω

 

Τα Cookies συμβάλλουν στην καλύτερη εμπειρία σας κατά την πλοήγηση στον ιστότοπο του evart.gr. Με την πλοήγησή σας αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης.