the imprisoned worlds of fear - verbal delirium

Πριν λίγο καιρό οι Verbal Delirium έδωσαν στη δημοσιότητα το πρώτο lyric video "Images from a Grey World", από το νέο τους album "The Imprisoned Words of Fear", ανακοινώνοντας παράλληλα την έναρξη της συνεργασίας τους με την Bad Elephant Music (U.K), ταυτόχρονα με την κυκλοφορία του τρίτου τους δίσκου που κυκλοφορεί από τις 7 Οκτωβρίου 2016.

Η Bad Elephant Music, μια δισκογραφική που κινείται στο χώρο της σύγχρονης progressive μουσικής έχει στο δυναμικό της αξιόλογους καλλιτέχνες του χώρου όπως οι Matt Stevens, Matthew Parmenter, κ.α και θα προσυπογράψει την νέα κυκλοφορία των Verbal Delirium.

Η παραγωγή και η μίξη του "The Imprisoned Words Of Fear" έγιναν από τον Λεωνίδα Πετρόπουλο και τον Jargon στα LP Studios στην Αθήνα, και το mastering από τον Daniel Bowles / Seren Sound Studio London (U.K) τον Ιούλιο του 2016. Το αξιοπρόσεκτο artwork του album έγινε από τον Δημήτρη Τζώρτζη της Immensa Artis.

Ο νέος δίσκος είναι πειραματικός με έμφαση, όπως πάντα, στη μελωδικότητα, εμπλουτισμένος με αρκετά heavy και ηλεκτρονικά στοιχεία.

Tracklist:
1. Words
2. Close To You
3. Misleading Path
4. Images From A Grey World
5. The Decayed Reflection (A Verbal Delirium)
6. Fear
7. In Memory

 

Line Up:

Jargon (Φωνητικά/Πλήκτρα/Πιάνο)
George “La Trappe” (Μπάσο)
George “K” (Κιθάρες, εκτός από το κομμάτι Words)
Νίκος Τερζής (Πιάνο)
Νικόλας Νικολόπουλος (Φλάουτο/Σαξόφωνο/Μέλλοτρον)
Stelios “Primordial” (Τύμπανα)

 


Οι εντυπώσεις μας

Έχοντας περάσει 3,5 χρόνια από την κυκλοφορία του δεύτερου "παιδιού" των Verbal Delirium με τίτλο "From The Small Hours Of Weakness", οι πιστοί του είδους σίγουρα ανέμεναν εναγωνίως να τριτώσει το... καλό! Και δεν είχαν άδικο. Το τρίτο άλμπουμ "The Imprisoned Words Of Fear" εμπεριέχει όλο το μεγαλείο και τη μεστότητα της progressive ουσίας και άλλο τόσο, καθιστώντας τους Verbal Delirium ένα σχήμα-ορόσημο μιας μουσικής που ξεπερνά στεγανά, είδη και σύνορα.

Από τη σύντομη πλην ατμοσφαιρική εισαγωγή του άλμπουμ με το "Words", που σου προκαλεί μια γλυκιά ανατριχίλα, μέχρι το πιο μουσικά επιβλητικό και heavy "Images from a Grey World" αλλά και από το πιο funky/jazzy "Misleading Path" μέχρι το απίστευτο "In Memory", του οποίου το έντονο ηλεκτρονικό στοιχείο μάλλον βάζει το "κερασάκι στην τούρτα" της πολυεπίπεδης μουσικής ευφυΐας του Jargon και των Verbal Delirium... το άλμπουμ, μέσα στην περίπου μία ώρα που διαρκεί, σου δίνει την αίσθηση ότι έχεις ακούσει πάνω από 40 καλλιτέχνες και κομμάτια, από ένα μεγάλο μουσικό φάσμα κι ένα ευρύ χρονικό πλαίσιο, από Van Der Graaf Generator και Genesis της δεκαετίας του '70, μέχρι τους πιο πρόσφατους King Crimson και Porcupine Tree - όλα δοσμένα με την αυθεντικότητα και το μεράκι των Verbal Delirium, με προσεγμένο τρόπο, καθώς και με μια χαρακτηριστική αρμονία που συχνά δε λαμβάνει την αρμόζουσα αξία στο χώρο της progressive.

Αξιοσημείωτη είναι και η φιλική συμμετοχή του Νικήτα Κίσσονα σε διάφορα σημεία του άλμπουμ, από τις κιθάρες στα κομμάτια "Worlds", "Misleading Path" και "In Memory", μέχρι τις ορχηστρικές συνθέσεις στο "Fear". Άλλωστε, ο Νικήτας Κίσσονας, μέσω του μουσικού του project "Methexis", βαδίζει σε παράλληλα πειραματικά μονοπάτια με τους Verbal Delirium, στο μοναχικό (στην Ελλάδα τουλάχιστον) prog rock στερέωμα.

 

Τα Cookies συμβάλλουν στην καλύτερη εμπειρία σας κατά την πλοήγηση στον ιστότοπο του evart.gr. Με την πλοήγησή σας αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης.