dada tapes - a cold kiss for torrid days album cover

Οι Dada Tapes είναι μια τετραμελής μπάντα post punk/indie rock καταβολών από τη Θεσσαλονίκη και απαρτίζονται από τους: Γιώργο Μπάκα (Κιθάρα/Φωνή), Κώστα Μπουρμά (Κιθάρα), Johnny Notte (Μπάσο) & Κώστα Μουσάλλαμ (Τύμπανα). ∆ημιουργήθηκαν το 2013 και πειραματίστηκαν σε ποικίλες μουσικές φόρμες οι οποίες οδηγούσαν πολύ συχνά σε κρίσεις μουσικής ταυτότητας και σε μια υφολογική αναρχία που αποτέλεσε και την πηγή έμπνευσης για το όνομα του group.

Έπειτα από μια μακρά αλλά γόνιμη περίοδο σκεπτικισμού, κατάφεραν να καταλήξουν σε ένα συγκεκριμένο μουσικό προσανατολισμό που να τους εκφράζει. Το 2014 κυκλοφόρησαν 2 τραγούδια, τα οποία διατέθηκαν σε ψηφιακή μορφή μέσω youtube και bandcamp. Παράλληλα ανέβηκαν στα stage των Silver Dollar & Coo, στο Eightball ανοίγοντας τις συναυλίες των Beastimilk και Frozen Autumn ενώ εμφανίστηκαν και στο Los Almiros Festival μαζί με τους 1000mods και τους Nightstalker.

Τον Απρίλιο του 2016 κυκλοφόρησε το πρώτο τους self released album “A Cold Kiss For Torrid Days”, αποτίνοντας φόρο τιμής στις ρίζες του post punk και φλερτάροντας με σύγχρονους indie ρυθμούς και ηχοχρώματα. Μελωδικές φόρμες, σκοτεινές ενδοσκοπήσεις, υπαρξιακές κραυγές και δυναμικά ξεσπάσματα, καταφέρνουν να ισορροπήσουν ένα μουσικό και στιχουργικό δίπολο, φορτισμένο από έντονες εναλλαγές συναισθημάτων χαράς και λύπης.

Το album ηχογραφήθηκε και μιξαρίστηκε στο MIX Studio της Θεσσαλονίκης από τον Φώτη Δεμερτζή, ενώ συμπεριλαμβάνει και δύο παλιά tracks που ηχογραφήθηκαν και μιξαρίστηκαν στο Shellac Studio από τον Κώστα Φραγκόπουλο. Το Mastering έγινε από τον Γιάννη Χριστοδουλάτο του Sweetspot Studio, ενώ guest φωνητικά σε 2 τραγούδια έκανε η Αθηνά Τσιοπλή. Το «A Cold Kiss For Torrid Days» κυκλοφορεί σε Limited Edition CD και μπορείτε να το προμηθευτείτε από το βιβλιοπωλείο ΣΑΙΞΠΗΡΙΚΟΝ της Θεσσαλονίκης, κατόπιν επικοινωνίας με τη μπάντα στο mail Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. ή από τους χώρους των επικείμενων συναυλιών τους.

 

 

Βρείτε τους Dada Tapes στα social media:

Dada Tapes @ facebook Dada Tapes @ youtube Dada Tapes @ bandcamp Dada Tapes @ soundcloud

 

Τα Cookies συμβάλλουν στην καλύτερη εμπειρία σας κατά την πλοήγηση στον ιστότοπο του evart.gr. Με την πλοήγησή σας αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης.