Τί θα δούμε στη Στέγη Γραμμάτων & Τεχνών τη σεζόν 2017-18

Συναίσθημα. O καταλύτης που κάνει την πληροφορία εμπειρία, που δίνει διάρκεια στη στιγμή, που μετατρέπει το βίο σε ζωή. Κανείς μας δεν γλυτώνει. Ευτυχώς. Για να γινόμαστε θνητοί και θεοί. Για να καταλαβαίνουμε ότι εκεί, στο συναίσθημα, συναντιόμαστε για να γίνουμε περισσότερο άνθρωποι.

Δημιουργούμε παραστάσεις, συναυλίες, κάνουμε συζητήσεις, λέμε ιστορίες, εντός και εκτός των τειχών του σπιτιού μας στη λεωφόρο Συγγρού, συνδέουμε τη νέα πραγματικότητα του ψηφιακού κόσμου με τις τέχνες, σας προσκαλούμε να είστε μαζί μας σε αυτή τη διαδρομή και σας βομβαρδίζουμε με αφορμές για να συναντιόμαστε. Θέλουμε να παίρνουμε μέρος στη συζήτηση για τα μικρά και τα μεγάλα που μας απασχολούν. Δεν κατέχουμε την αλήθεια, αλλά την ψάχνουμε. Επιδιώκουμε την έκπληξη, το μη αναμενόμενο, αναζητούμε την πνευματική ένταση, τη συναισθηματική πρόκληση. Διεκδικούμε τη συγκίνηση, με το μεγαλεπήβολο στόχο να κάνουμε τη ζωή μας πιο ωραία ή, έστω, πιο ενδιαφέρουσα. Για να αλλάζουμε, να αναρωτιόμαστε και να εξελισσόμαστε, για να σκεφτόμαστε, και να σκεφτόμαστε αλλιώς. Ως πρόσωπα, και όχι ως πληθυσμιακές μονάδες. Τόσο απλά, τόσο δύσκολα. Δεν θα αλλάξουμε τον κόσμο. Αλλά ο στόχος, αξίζει να είναι ακριβώς αυτός. Θέλουμε να δρούμε και να αντιδρούμε, να συνδέουμε ανθρώπους και ιδέες. Πάνω από όλα, θέλουμε να νιώθουμε.

Ξεκινάμε, λοιπόν. Στη Στέγη των δυνατών συναισθημάτων.

ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ ΠΑΡΑΓΩΓΩΝ
ΟΚΤΩΒΡΙΟΣ 2017 - ΙΟΥΝΙΟΣ 2018

 

Η ΣΤΕΓΗ ΣΕ ΔΙΕΘΝΗ ΔΙΚΤΥΑ

  • INTERFACES / νέα μοντέλα και πρακτικές για την ανάπτυξη κοινού της σύγχρονης μουσικής στην Ευρώπη
  • iDance / προσβασιμότητα ατόμων με αναπηρία στην εκπαίδευση του σύγχρονου χορού
  • The European Media Art Platform – EMAP / Ευρωπαϊκή πλατφόρμα για την τέχνη των νέων μέσων
  • Europe Jazz Network / Ευρωπαϊκό Δίκτυο Τζαζ

 

Τα Cookies συμβάλλουν στην καλύτερη εμπειρία σας κατά την πλοήγηση στον ιστότοπο του evart.gr. Με την πλοήγησή σας αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης.