No Man’s Land - photo by Kostas Kallipolitis

Οι No Man’s Land, μία από τις μακροβιότερες και πιο δραστήριες αθηναϊκές μπάντες, ξεκίνησαν το ταξίδι τους στα μέσα της δεκαετίας του 80 και γρήγορα εδραιώθηκαν στην τοπική σκηνή, ιδιαίτερα χάρη στις μοναδικές ζωντανές τους εμφανίσεις. Ο πρώτος τους δίσκος (Zalion, 1988), εξακολουθεί μέχρι σήμερα να αποτελεί σημείο αναφοράς για τους εραστές της νεοψυχεδέλειας.

Μετά από ένα διάλειμμα μερικών χρόνων η μπάντα δραστηριοποιείται ξανά στις αρχές της νέας χιλιετίας. Από τότε βρίσκεται διαρκώς «στο δρόμο», με συνεχείς εμφανίσεις, αλλαγές στη σύνθεσή της καθώς και ένα πλήθος ηχογραφήσεων. Τα τελευταία album τους - από το 2008 και μετά – κυκλοφορούν από την εκλεκτική ανεξάρτητη εταιρεία Anazitisi Records.

Χαρακτηριστικό των ζωντανών εμφανίσεων των No Man’s Land αποτελούν οι απρόβλεπτες εκτελέσεις των κομματιών από όλο το φάσμα της δισκογραφίας τους. Σπάνια κάποιο κομμάτι παίζεται κάθε φορά με τον ίδιο τρόπο: αφήνουν πάντοτε τη δυναμική της στιγμής να καθορίσει το πώς θα αποδώσουν τη μουσική τους, φροντίζοντας να μένει αρκετός χώρος για εμπνευσμένο αυτοσχεδιασμό.

Η μουσική των No Man’s Land κινείται μεταξύ ψυχεδέλειας και progressive rock: ηλεκτρισμένη ατμόσφαιρα, ονειρικά ηχοτοπία, γερές δόσεις ελεύθερου αυτοσχεδιασμού – και όλα αυτά με τους ίδιους να παραμένουν, όπως σωστά επισημάνθηκε, «πάντα πιστοί στην ‘υπόθεση rock and roll».

Η τελευταία κυκλοφορία των No Man’s Land τιτλοφορείται Infinite Equinox και αποτελεί μία στροφή στην πορεία τους, αφού για πρώτη φορά επιχείρησαν ένα νέο τρόπο προσέγγισης της συνθετικής διαδικασίας: τα τρία κομμάτια του album αναπτύχθηκαν με τρόπο φυσικό μετά από πολλές ώρες αυτοσχεδιασμού και στιγμιαίας σύνθεσης, τόσο στο στούντιο όσο και στη σκηνή, ενώ ηχογραφήθηκαν κατά το μεγαλύτερο μέρος τους ζωντανά στο στούντιο.

 

 

Η σημερινή σύνθεση των No Man’s Land:

Βασίλης Αθανασιάδης - φωνή, κιθάρα
Χριστόφορος Τριανταφυλλόπουλος – τύμπανα
Νίκος Πεταυρίδης – μπάσο
Σταύρος Ελευθερίου – κρουστά
Άννα Στερεοπούλου - πλήκτρα

Δισκογραφία:

Infinite Equinox (LP 2016 Anazitisi Records)
Unprotected (CD/LP 2013 Anazitisi Records)
The Drowning Desert (CD/LP 2010 Anazitisi Records)
No Man’s Land (LP 2008 Anazitisi Records)
Home In The Sky (CD/LP 2008-Anazitisi Records)
The Reality Trip (EP 1990-Brummel)
Zalion (LP 1988-Pegasus)

 

 

Βρείτε τους No Man's Land στα Social Media:

No Man's Land @ Facebook No Man's Land @ bandcamp